L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va viatjar ahir a Lleida per dedicar una jornada al potencial gastronòmic, agrícola i ramader de la ciutat i l’Horta de Lleida, un acte que va organitzar la Secció de Cuina i Producte de l’entitat amb l’acadèmic lleidatà Marc Cerón.
L’activitat es va plantejar en el marc del programa de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia i tenia com a objectiu difondre el paper de l’Horta “com un rebost de productes de qualitat i proximitat” posant l’accent als productes de temporada i les pràctiques agràries sostenibles. Les activitats van començar al matí, de la mà de Turisme de Lleida, amb una visita dels participants a l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida per descobrir la relació directa entre camp, cuina i productes. La visita va culminar amb un dinar al restaurant Ferreruela, on el xef lleidatà Gonzalo Ferreruela va oferir un menú creat per a l’ocasió amb productes de tardor, carns locals, verdures de l’Horta i vins del Costers del Segre en un dinar que va comptar amb la participació de Carme Ruscalleda i del sommelier Gregori Albareda, reconegut com un dels Top 100 Sommeliers d’Espanya, que va aportar una selecció de vins representantiva del territori.
El menú va consistir en un vermut de benvinguda, amb refresc de farigola, sidra i cerveses artesanes, i llonganissa seca, aperitius de taula amb coca de recapte, makis d’escalivada o taco d’api-nap amb galta de senglar estofada. El capuccino de crema de nyàmeres amb escuma de botifarra, bolets saltejats amb cansalada i ou potxé, conill amb caragols i espinacs va seguir als entrants i la fruita va ser protagonista als postres, amb poma en textures i mató artesà de Tòrrec amb pera escalivada i toffee de romaní.













