La Diputació de Lleida va acollir ahia la presentació del projecte ‘Esmorzars de forquilla extra verge’, que es durà a terme durant els caps de setmana del mes de novembre i fins, com a mínim, al 15 de desembre de 2025 en sis establiments de restauració de les Garrigues Altes.
Els establiments participants són el bar Ros, de Bellaguarda; La Garbinada, de Granyena de les Garrigues; el bar Casal, de Juncosa; el bar Sport, de la Granadella; el Centre recreatiu, del Cogul, i Cal Pebre, forn de pa i cafeteria tradicional, de Bovera.
Els sis establiments oferiran esmorzars de forquilla amb plats típics de la comarca, acompanyats d’oli d’oliva verge extra de les cooperatives i molins locals, coincidint amb l’arribada de la nova collita. Amb aquesta proposta es vol donar a conèixer l’oli nou en el seu context natural: la taula i el territori. És una manera de reivindicar el valor del producte local, la cuina de poble i el paper dels bars i restaurants com a espais de vida i identitat.
Es tracta d’una iniciativa gastronòmica inclosa dins del programa ‘12 mesos, 12 paisatges’, de la Regió Mundial de la Gastronomia i que s’uneix a la del projecte ‘Entre Molins’ en què els restaurants Saroa, L’Espurna, L’arrosseria x No Rules i Xirricló cuinen cada de setmana de novembre a les cooperatives de Juncosa, el Soleràs i la Granadella i el Molí de Cuadrat Valley.














