El Palau d’Anglesola clausurava ahir l’onzena edició de la Mostra de Formatges de Ponent superant totes les expectatives de resultats.
D’una banda, el certament sobrepassava la línia de la primera dècada arribant a reunir quinze formatgeries i altres elaboradors de productes artesans, mel, vins, pa, cervesa, nous o dolços.
Per altra, les xifres també eren satisfactòries pel que fa al nombre de visitants que arribaven als 2.000. Segons l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, aquesta és una xifra que “no s’hauria de superar per tal de mantenir la qualitat i funcionalitat del certament. El públic ha de tastar i comprar amb comoditat, sense aglomeracions. D’aquesta manera garantirem que puguin gaudir de l’estada, les compres, i tornar en pròximes edicions”, afegia Balcells. L’alcalde també explicava que s’han traslladat a l’exterior del Pavelló algunes activitats de lleure, que han permès incrementar la superfície d’exposició a l’interior.
I pel que fa a altres novetats, cal destacar que enguany la mostra ha comptat amb l’homologació de l’Associació de Celíacs de Catalunya. Una desena de persones de municipi s’han format per poder gestionar i seguir les activitats que es duen a terme al llarg de l’any al Palau, per garantir la qualitat i seguretat per les persones celíaques.
La jornada va comptar amb alternatives en els tallers i tastos amb pa, així com en el dinar popular de cassola de tros. És el primer certamen de Ponent en aconseguir aquesta certificació.














