Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Agramunt obre la Fira del Torró exhaurint les places disponibles

FOTO_ Núria García El públic va omplir el recinte firal d’Agramunt durant tota la jornada

ARTICLES - ZONA 2

Agramunt va donar el tret de sortida ahir a la 36a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen, que enguany amplia la seva oferta i que aplega més de 130 parades d’artesania que uniran tots els espais de la fira. Sàmper va posar en valor la importància de fires com aquesta en el moment actual, en el que Catalunya s’està reivindicant a nivell gastronòmic: “Ara ja és una marca que, a més ens va molt be perquè, en aquest any que estem vivint de la Regió Mundial de la Gastronomia, no només posem en valor els nostres plats, que evidentment que ho fem, sinó també els nostres productes”.

El recinte firal i els carrers d’Agramunt es van omplir de visitants durant tot el dia amb ganes de conèixer totes les propostes torronaires i les activitats van exhaurir les places disponibles. Per l’Aula del Gust van passar diversos professionals de la pastisseria. Ahir, va ser el torn d’Elisa Franza, cap de pastisseria del restaurant Enigma d’Albert Adrià amb Torrons Vicens; Zoe Valero de Torrons Fèlix i Manel Vehí del Boia Nit de Cadaqués amb torrons i còctels; i la cuinera i divulgadora Maria Nicolau.

A l’Aula del Tast es van donar a conèixer, a través de presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s’exposen al Pavelló Agroalimentari. L’Espai Guinovart acull de nou l’Aula de la Xocolata i el Vi amb demostracions i tastos acompanyats dels vins premiats de la DO Costers del Segre, guiats pel sommelier Jordi Martínez, i xocolates d’Agramunt. Ahir es va comptar amb Ivan Pascual (Bean to Bar Lleida); un tast de xocolates amb vins de la DO Costers del Segre i Torrons Vicens; un tast a cegues amb Mar Ibañez de Icrunch amb vins de la DO Costers del Segre; i dolços d’Agramunt i vins premiats amb Torrons Roig i DO Costers del Segre.

Avui, a l’Aula del Gust els protagonistes seran el xocolater Lluc Crusellas (Eukarya); Àngel Esteve del restaurant Sisè de Lleida parlarà de la cuina de la tradició i l’herència del torró en una sessió amb la col·laboració la IGP Torró d’Agramunt, i Ingrid Serra, de Torrons Vicens, farà un viatge de la tradició a la innovació, entre altres. No hi faltarà l’acte de proclamació del Torronaire d’Honor, enguany, la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa. La fira es completa amb activitats pels més petits a l’Espai Cuinetes amb tallers gastronòmics pedagògics, enguany amb activitats sense gluten i sense lactosa. I també les habituals foodtrucks i els concerts a l’espai de Les Foodgonetes.

 

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8