Lagravera Vi Clar Natural 2024 i Lagravera Solera Dolç han estat premiats per la Guia de Vins de Catalunya com a millors vins de Catalunya en les categories Vi Clar i Vi Dolç, respectivament.
Els responsables de la Guia van fer públic aquestes designacions en el marc de la gala “Els Millors de la Guia de Vins de Catalunya” que es va celebrar dilluns, dia 6 d’octubre, en la sala Razzmatazz de Barcelona.
La directora general i enòloga del celler d’Alfarràs, Pilar Salillas, assegura que “aquests premis són tot un reconeixement a la feina i esforç de tot l’equip que té cura d’un privilegiat parc de vinyes repartit per diferents parcel·les de la Serra Llarga al termes d’Algerri, Ivars de Noguera i Castelló de Farfanya. Amb un patrimoni vitivinícola amb ceps plantats al llarg dels segles XIX, XX i XXI”.
Salillas explica que “el celler Lagravera no és projecte convencional, sent l’únic amb certificació Demeter a Lleida, garantint la màxima expressió del cultiu biodinàmic”.
Lagravera constitueix també un exemple de biodiversitat, amb una riquesa de fins a trenta-cinc varietats de raïm diferents, recuperant varietats locals i experimentant amb l’adaptació climàtica. Especialment en la parcel·la El Vinyet, la vinya més antiga de Catalunya (1889), on Lagravera preserva un llegat històric i genètic.
Aquests reconeixements a la Guia de Vins de Catalunya s’afegeixen a un any que ha estat excepcional per al celler. Cal recordar que, recentment, la prestigiosa Guia Peñín va encimbellar un dels seus vins, La Pell Pedrisses Negre 2020, situant-lo entre els millors vins de tot Espanya.