El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha inaugurat aquest dijous al matí la XVIII Jornada Tècnica del Porcí d’Alcarràs, juntament amb el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del departament d’Agricultura, Joan Gòdia; l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Castany, i el president de l’ADS del Porcí d’Alcarràs i Torres de Segre, Jordi Dolcet.
La jornada, que s’ha celebrat al Centre Cultural Lo Casino d’Alcarràs, ha reunit ramaders, tècnics, veterinaris i institucions en un espai de debat i coneixement compartit. El programa ha tractat qüestions essencials com la qualitat de l’aigua per a la salut animal, la gestió de garrins en granges de transició i engreix, o la direcció d’equips a les explotacions. En el seu parlament, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha posat en valor la col·laboració entre l’Ajuntament i els ramaders d’Alcarràs a través d’Alcarràs Bioproductors, un projecte que ha permès a 150 famílies transformar les dejeccions en una oportunitat econòmica i reforçar la sostenibilitat del sector al territori.
Aquesta aposta s’emmarca en la triple transformació alimentària, industrial i energètica que impulsa el G10 dins l’Agenda Compartida ‘Lleida, Terra d’Oportunitats’, reconeguda per organismes internacionals com l’OCDE, la FAO i les Nacions Unides. La jornada ha posat sobre la taula experiències pràctiques i models de gestió innovadors aplicats al territori. L’espai ha servit també per fomentar l’intercanvi de coneixement entre els participants i reforçar la col·laboració entre el món productiu i les institucions. La cloenda ha anat a càrrec de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Altisent, juntament amb l’alcalde d’Alcarràs i el president de l’ADS del Porcí.