Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Torna la festa de la pagesia

ARTICLES - ZONA 2

El cap de setmana del 4 i 5 d’octubre torna Benvinguts a Pagès, la jornada de portes obertes de molts espais rurals d’arreu de Catalunya. Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya creada el 2016 per apropar el món rural al públic urbà, prestigiar el sector primari i fomentar la compra directa de productes locals. S’organitza en coordinació amb Prodeca i l’Agència Catalana de Turisme, entre altres entitats. Enguany, la desena edició compta amb més de 300 participants, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats a tot Catalunya. Els seus objectius són dignificar la feina de la nostra pagesia, promoure el turisme sostenible i enfortir el vincle entre consumidors i productors… Quins objectius!

Us convidem a tothom a entrar a la web de benvingutsapages.cat, remenar amb la família i amics per fer una ruta per Ponent i descobrir espais rurals amb productes de proximitat que us poden sorprendre. Trobareu productors d’olis de les Garrigues, petits cellers familiars, formatgeries, granges i espais de degustació que us faran assaborir productes de la terra en el seu lloc d’origen. Al municipi de Lleida hi ha l’activitat Descobreix l’Horta de Lleida a Granja Pifarré amb una visita a l’agromuseu per descobrir el mapa de l’Horta Històrica, un passeig per la granja i un moment de degustació per assaborir productes 100% Horta de Lleida. A l’espai bar terrassa ‘Lo Bancal’ es podran tastar els sucs de fruita ecològica de cal Garreta, les dues sidres de Fruita Blanch, els vins Petit de Sanui blanc i negre del Celler de Sanui i la cervesa pallaresa de Granja Pifarré. Literalment us podreu beure l’Horta passant una estona tranquil·la i observant la ciutat des del camp.

Activitats com Benvinguts a Pagès són una eina clau per fomentar un consum més responsable, ja que connecten directament la ciutadania amb els productors del territori. Permeten entendre d’on venen els aliments, com es conreen i quin esforç hi ha darrere de cada producte, reforçant així el valor social de la nostra pagesia. Aquesta experiència apropa els consumidors a la idea que escollir productes de proximitat no només és una opció alimentària, sinó també una decisió que incideix en l’economia i en la mateixa salut.

A través del contacte directe amb els camps i les explotacions, es posa en pràctica la filosofia agrocultural que mostra els sabers que atresora la pagesia. A més, els productes de temporada i quilòmetre zero promouen hàbits més saludables i l’economia circular. Perquè ja ho va dir el famós filòsof xinès Confuci fa més de 2.500 anys: “Saber menjar és saber viure”.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12