Òscar Balsells, gestor del Sindicat de Tarrés, presentarà en primícia a la reconver9da Fira de Sant Miquel un nou plat que fins ara no s’ha comercialitzat en supermercats ni en el canal HORECA (professionals de la restauració). Es tracta dels canelons sense gluten, sense lactosa i vegans, aptes per a celíacs i intolerants a la lactosa, que s’elaboraran en un obrador de les Garrigues.
Segons Balsells “no existeix al mercat un plat que reuneixi aquestes caracterís9ques; són uns canelons que donen resposta a la creixent demanda de plats adaptats a diferents necessitats dietè9ques”. Comenta que “al Bufet Garriguenc que oferim al Sindicat hem notat un augment significa9u en la preferència pels canelons vegans, que ja cons9tueixen un 35% de les nostres comandes totals”. Assegura que “no només aquells que segueixen una dieta vegana els sol·liciten, sinó també molts altres clients que simplement gaudeixen del seu sabor. A més, hem observat un evident increment de persones celíaques i intolerants a la lactosa, uns fets que ens van portar a desenvolupar aquest plat inclusiu.”
L’elaboració dels canelons 9ndrà lloc en un obrador d’Arbeca que compta amb una dilatada trajectòria professional, on es donarà prioritat als productes locals i de proximitat de la comarca, de la demarcació i de la comunitat. “D’aquesta manera, no només garan9m la qualitat del plat, sinó que també és una aposta per donar suport a l’economia i als productors de la zona”, comenta Balsells.
Els canelons sense gluten, sense lactosa i vegans es comercialitzaran mitjançant un distribuïdor lleidatà a par9r d’octubre i estaran disponibles sota la marca Forquilla d’Or, “un segell de qualitat que sempre complirà amb quatre criteris indispensables: sense gluten, sense lactosa, vegà i molt bo”, explica Òscar Balsells, qui ha avançat que “en un futur, les caracterís9ques dietè9ques d’aquest plat s’estendran a altres com pot ser la lasanya, etc., per tal de donar un major ventall de possibilitats gastronòmiques als consumidors afectats per aquestes intoleràncies”. “En l’any que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, des del Sindicat ens volem sumar a la celebració fent un pas més cap a la inclusivitat, vetllant pels que no poden degustar tots els plats que gaudim la resta”, ha conclòs Òscar Balsells.
Els visitants de MOS-Fira de Sant Miquel 9ndran l’oportunitat de tastar aquest plat únic el dissabte, 28, dins de l’estand del Sindicat de Tarrés, situat a la Carpa Exterior de Fira de Lleida, on s’oferiran degustacions durant tot el dia, des de les 10.00 h fins a les 22.00 h.