Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La música lleidatana viatja als EUA amb el Perifèria Cultural

Roger Mas i Meritxell Gené actuaran els dies 21 i 22 de setembre a Minnesota en el marc d’un festival amb presència gastronòmica

FOTO_ IEI Presentació del projecte, ahir a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

ARTICLES - ZONA 2

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la presentació del projecte ‘Flavours of Catalonia’, amb què el cicle Perifèria Cultural portarà la seva proposta als Estats Units, concretament a la ciutat de Saint Paul (Minnesota) els dies 21 i 22 de setembre. L’objectiu, explicava Sergi de Meià, xef i president de la Fundació Coma de Meià, impulsora de l’esdeveniment, és difondre la cultura i la gastronomia de Catalunya i afegia que, mirant-ho des de Ponent, “portar Lleida arreu del món és una il·lusió i una responsabilitat”.

La música serà una de les grans protagonistes, amb tres actuacions; la de Borja Penalba i la lleidatana Meritxell Gené, que estrenaran un nou espectacle conjunt basat en cançons de diversos cantautors i cantautores catalanes. Un altre dels artistes presents serà Roger Mas; el cantautor solsoní va reconèixer que “fa il·lusió anar-hi”, afegint que “quan voltem pel món veus una curiositat que sorprèn”. De fet, va dir, ell ja ha tocat a Nova York i Miami. Finalment, també estarà present el grup Sabor de Gràcia; el cantant Sicus Carbonell assegurava que “és un orgull participar i portar la rumba catalana a fora”, precisament en un moment en què s’espera el seu reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco. Així, explicava la directora executiva del Perifèria Cultural als Estats Units, Maria Girbau, el cicle manté la seva vocació d’oferir música fora dels circuits.

Pel que fa a la gastronomia, Sergi de Meià va explicar que “la cuina catalana és més que receptes: és memòria, terra i identitat. Obrir una taula a Minnesota significa crear un espai on les cultures es troben i on l’oli i la música esdevenen un llenguatge universal d’hospitalitat i celebració”. El programa, en col·laboració amb el Dual Citizen Brewing Company, inclourà dues jornades, amb una assistència prevista d’unes 300 o 400 persones, amb tastos guiats i maridatges, tallers interactius com el pa amb tomàquet amb productes locals de Minnesota o la paella, amb Sergi de Meià, Sean Sherman (Indigenous Food Lab, Owamni), Karyn Tomlinson (Myriel) i Ben Rients (Lynette)

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12