La diputada Estefania Rufach, i l’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós, van presentar ahir la 581a Fira de Sant Bartomeu-Fira del Montsec, que se celebrarà a Artesa de Segre els dies 23 i 24 d’agost. Durant tot el cap de setmana, el recinte firal acollirà una vintena de productors i diversos cuiners que oferiran demostracions culinàries en directe, tastos guiats, maridatges i sopars a la fresca.
Cada proposta gastronòmica estarà basada en ingredients de quilòmetre zero, com ara farines elaborades a la centenària farinera del poble, farines ecològiques, cerveses artesanes, embotits, formatges, pans i coques tradicionals o oli d’oliva verge extra, entre altres, i compten amb el suport de ‘Gust de Lleida’.
Els assistents podran gaudir de tot aquest ventall de sabors a través d’una ruta gastronòmica que premiarà la participació amb el “passaport del gust”, així com participar en una taula rodona dedicada al consum de proximitat i la sostenibilitat. Estefania Rufach va assenyalar que “aquesta fira és un clar exemple de com tradició i innovació poden caminar juntes per generar oportunitats i dinamitzar el territori.
El producte local, la cuina amb identitat i el treball dels nostres productors i artesans són el fil conductor d’aquesta mostra que reforça l’economia local, i posa en valor el producte de proximitat”.