Encara tinc sort que la meva pituïtària no és gaire competent i tinc dificultats olfactives, però allò que hem de patir els veïns de la Bordeta i dels Mangraners cada estiu és pestilent. L’empresa Subcarn Echevarria, amb domicili social al carrer Aribau de Barcelona (ben lluny, és clar), ens empastifa des de la seva fàbrica propera a l’antiga N-II. Segons el seu web “transformem subproductes en compostos per elaborar pinsos, compostatge i biocombustibles”, eufemisme per dir que reaprofiten els animals morts, un procés fastigós que, a l’estiu i a la nit, amb les finestres obertes per la calor, arriba en forma de fetor a les llars de la Bordeta i dels Mangraners. Ja fa tres dècades que va obrir l’empresa i almenys fa 20 anys que patim la catipén, que a molta gent fins i tot els ofega i no els deixa dormir. Sens dubte, l’empresa compta amb la connivència de la Paeria i la Generalitat, que durant anys han mirat (i respirat) cap a una altra banda. Ni tan sols la perseverant expresidenta de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, va aconseguir que se solucionés el problema. Ara ella ha marxat a Còrdova. Evidentment, no ho ha fet per això, però segur que allà podrà respirar aire més pur.