La temporada de bolets ja ha arrencat al Pirineu, tot i que encara amb produccions força baixes. Així ho va assegurar a l’ACN el micòleg i investigador del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Juan Martínez de Aragón, que ha assegurat que. del centenar de parcel·les on fan seguiment. només han trobat bolets en una vintena. Es tracta de les comarques on va ploure a l’agost i a principis de setembre com ara el Ripollès, el nord del Berguedà, la Cerdanya, la Val d’Aran i l’Alt Urgell. L’expert assegura que es preveu que sigui una campanya “decent” amb unes produccions mitjanes d’entre 50 i 60 kg/ha, però molt millor que les dels últims cinc anys, ja que van ser “desastroses” per culpa de la sequera. Martínez de Aragón, va advertir que ha començat de manera molt irregular i en poca quantitat. Les comarques on han començat a fructificar són la Cerdanya, l’Alt Urgell, la Val d’Aran, el Ripollès i el nord del Berguedà. El micòleg alerta que caldrà estar molt amatents a la climatologia perquè els bolets per fructificar necessiten que segueixi plovent i, sobretot, que no baixin molt les temperatures. Tot i les bones previsions, recorda que el bosc pateix un dèficit d’aigua i s’ha de recuperar. “Els arbres s’han d’hidratar i agafar energia i el creixement dels fongs depenen dels arbres”.