Les pomes de polpa vermella milloren la funció endotelial, que regula el flux i la perfusió sistèmics de les venes; redueixen la inflamació i modulen el sistema immunitari en persones amb colesterol alt.
Així ho revela una recerca emmarcada en el projecte AppleCOR, liderat per la Universitat de Lleida (UdL) i la Rovira i Virgili (URV). Els resultats de les proves realitzades a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’han publicat a la revista científica ‘Food and Function’.
Els resultats assenyalen que les pomes de polpa vermella redueixen els nivells de proteïna C reactiva i la glicoproteïna interleucina-6, associades a la inflamació. També milloren la hiperèmia reactiva isquèmica, és a dir l’augment transitori del flux sanguini després d’una obstrucció. Aquest paràmetre s’utilitza per avaluar la funció endotelial i la salut vascular i que indica com els vasos sanguinis es dilaten en resposta a la restauració del flux de sang.
L’estudi afirma que la poma de polpa vermella també millora el perfil lipídic i la modulació de les immunoglobulines, clau en la defensa del cos contra infeccions.
“Els resultats d’aquesta investigació són importants, ja que donen suport a l’evidència dels efectes beneficiosos de les antocianines aportades pel consum de pomes sobre els trastorns metabòlics i la salut cardiovascular”, explica l’equip investigador.
A banda de la UdL i la URV, a l’estudi ha participat personal investigador de l’Institut de Ciències de la vinya i el vi (CSIC, Universidad de La Rioja), la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Unitat de Recerca Biomèdica de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.