La diputada Estefania Rufach; l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort, i el primer tinent d’alcalde, Jofre de Juan, van presentar ahir la vuitena edició de Firabell, la fira del Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat, que se celebra el dia 2 de juny a Bellcaire d’Urgell, amb més de 70 parades i una estimació de 3.000 visitants durant la jornada.
El tret de sortida es donarà demà dissabte dia 1 de juny a les 21.30 hores amb un sopar popular amenitzat pel grup Kasonronda. Però l’activitat pròpiament dita començarà el dia 2, a les 10.00 hores, amb la inauguració de la fira, a càrrec de la consellera d’Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, a la sala d’actes de l’Ajuntament, i la posterior passejada pel recinte firal.
La fira seguirà amb tastets i degustacions. S’ha programat, per exemple, un tast d’escumosos de Costers del Segre, a càrrec del sommelier Jordi Martínez, i un tast de vermuts ‘El Clandestí’, a càrrec d’Elixirs de Ponent (12.00 hores). Jaume Montfort ha fet referència a aquesta activitat com una de les novetats d’aquesta edició, de la mateixa manera que ho serà una degustació de patés vegetals, a càrrec de Blet One Health (12.30 hores), un concurs de menjar síndria, a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya (17.30 h), o el ‘Marca’t una hamburguesa de Cal Sargaire’, també a l’estand de la Federació (18.00 h). Al llarg de la jornada hi haurà un mercat de productes artesans de proximitat, al carrer Major i la Mostra Nacional d’Arts i Oficis de Pagès, entre altres.