El proper 13 de novembre, el Restaurant Les Nous de Rialp acollirà la darrera sessió de les Jornades de Restauració Responsable. Aquesta última sessió se centrarà en la sostenibilitat en el sector de la restauració, adoptant una perspectiva holística i enfocada a les particularitats del territori.
La sessió serà conduïda per la Fundació Alicia i comptarà amb l’experiència de Víctor Quintillà, qui ha dedicat 30 anys de la seva vida a l’alta gastronomia i va iniciar el seu propi projecte el 2001 amb el Restaurant Lluerna.
Les Jornades de Restauració Responsable són una iniciativa dels programes Al Teu Gust del Pallars i Sobirà Dinàmic, dissenyats per abordar les preocupacions del sector de la restauració i l’hostaleria en la seva adaptació i augment de la resiliència en els àmbits ambiental, social i econòmic.
Aquestes jornades han constat de quatre sessions. La primera sessió, realitzada a la Fàbrica de Licors Portet a La Pobla de Segur, es va centrar en la gestió del personal. La segona sessió, a l’Obrador És Pallarés a Tremp, va presentar una guia sobre la reducció de residus alimentaris en el sector de la restauració. La tercera sessió, que va abordar l’ús de productes locals, es va dur a terme al Restaurant L’All Negre de Montardit.
Aquesta iniciativa està finançada pel programa “Treball a les Comarques” del Servei d’Ocupació de Catalunya i està organitzada pels Ajuntaments de Tremp i Sort, juntament amb els Consells Comarcals del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.