Lo Casino d’Alcarràs ha acollit aquest dijous la 25a Jornada Tècnica de Boví de Carn, que ha aplegat fins a 325 participants i que ha tingut com a eixos centrals la sostenibilitat de la producció i les afectacions que el canvi climàtic i el calentament global comporten per a la viabilitat del sector.
La jornada, organitzada per l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, amb el suport, entre d’altres, de l’Ajuntament d’Alcarràs, ha comptat amb les ponències Canvi climàtic i escalfament global. Afectacions a l’agricultura i a la ramaderia, a càrrec de Núria Seró, meteoròloga de TVE; El sector de la carn de boví: com afrontar el repte de la sostenibilitat mediambiental, a càrrec de Javier López, gerent de Provacuno; Potencials estratègies per minimitzar l’impacte del canvi climàtic en vedells d’engreix, a càrrec de Maria Devant i Lourdes Llonch, investigadores del Programa de Remugants de l’IRTA, o La sostenibilitat de la sostenibilitat, a càrrec de Matilde Moro, gerent d’Asoprovac Nacional.
L’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys, que ha participat en la clausura –conjuntament amb el president de l’Associació de Ramaders de Carn d’Alcarràs, Carles Ribot, i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Joan Gòdia–, ha defensat la importància del vacum de carn en el conjunt de l’activitat ramadera d’Alcarràs com un dels pals de paller de l’economia del municipi, i ha recordat la celebració el passat dissabte de la tercera edició del Vedellatast, “amb una nodrida presència de visitants, que van poder conèixer i assaborir les excel·lències i la qualitat de la nostra vedella”.
La jornada ha culminat amb un dinar de tast de vedella en un restaurant de Lleida.