Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Una start-up d’Almenar, pionera a Europa en produir espirulina

Agrotecnio i el Parc Agrobiotech van obrir ahir els ‘Esmorzars de la Innovació’, dedicats a aaquest producte alimentari innovador

FOTO_ Agrotecnio La jornada es va celebrar ahir al matí a l’Agrolivinglab de la ciutat de Lleida

ARTICLES - ZONA 2

El cicle d’“Esmorzars de la innovació” organitzats per Agrotenio i el Parc Agrobiotech de Lleida va començar ahir amb una sessió dedicada a la espirulina, un producte alimentari innovador produït a partir d’una microalga rica en proteïnes, àcids grassos, vitamines i minerals.

En els darrers anys, l’espirulina ha guanyat importància a la indústria alimentària pel seu interès nutricional i per considerar-se una proteïna alternativa. En aquesta primera sessió van intervenir Blauver Foods, una empresa basada a Almenar productora d’espirulina, i un esportista d’alt nivell, Josep Ramon Sanahuja, atleta triplement guardonat al Campionat d’Europa de Policies i Bombers de 2023, que inclou l’espirulina en la seva dieta diària.

La crisi climàtica empeny la ciutadania i la indústria alimentària a buscar alternatives a la proteïna d’origen animal, que requereix més recursos per a la seva producció.  Segons la FAO, l’espirulina s’ha utilitzat tradicionalment en diferents països d’Àfrica i d’Àsia com a suplement proteic per consum humà i també com a ingredient d’alimentació animal. S’estan investigant els seus potencials beneficis per a la microbiota, el sistema immunitari o el creixement muscular.

Segons Joan Solé Guàrdia, fundador i director de Blauver Foods, una start-up accelerada pel programa APTENISA, hi ha menys de 10 empreses al món que comercialitzen espirulina fresca i la seva és una de les primeres empreses europees en produir-la.

Solé considera l’espirulina “un aliment i no un suplement nutricional. De fet, la ONU la va catalogar com ‘un dels millors aliments pel futur de la humanitat’ i estem davant un aliment amb una gran càrrega de proteïna que millora el nostre funcionament i ens aporta vitamines i minerals”.

Per la seva part, l’atleta Josep Ramon Sanahuja, atleta triplement guardo va explicar la seva experiència personal en el consum d’espirulina, afirmant que “la recuperació física és molt més ràpida”.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12