Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Una empresa de Bellpuig rescata més de 5 milions de quilos de fruita i verdura en cinc anys

El projecte, liderat per Marc Ibós i Oriol Aldomà, va néixer per donar sortida a aquelles fruites i verdures que no compleixen els requisits estètics de les grans superfícies i són descartades del canal de distribució alimentària

Actualment, l’equip de Talkual està format per més de 30 persones

ARTICLES - ZONA 2

 Talkual, l’empresa de distribució alimentària que lluita contra el malbaratament alimentari, ha rescatat gairebé 5,5 milions de quilos de fruita i verdura del camp des de la seva fundació el 2020, la qual cosa significa un increment del 57% respecte als 3,5 milions de l’any passat per aquestes mateixes dates. Les dades, que s’actualitzen setmanalment al web de l’empresa, posen en valor el rendiment del projecte liderat per Marc Ibós i Oriol Aldomà, com a agent actiu en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Juntament amb aquesta dada dels aliments “rescatats”, un altre factor molt important és l’impacte ambiental positiu de la missió Talkual, amb una empremta ambiental de més d’onze mil tones de CO₂. Així, no només es contribueix a reduir el malbaratament alimentari, sinó que també es redueix el cost ambiental de desaprofitar aquests aliments per al consum. “Tot l’equip de Talkual estem molt orgullosos de donar forma, fomentar i fer créixer, cada dia, una idea que contribueix a un entorn més sostenible i a la distribució de productes tan essencials per a la nostra alimentació i salut com són les fruites i verdures de proximitat”, manifesten Ibós i Aldomà.

Segons dades recents del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA, 2024), tot i que les xifres han experimentat un lleu descens respecte a anys anteriors, el malbaratament d’aliments a Espanya encara es va mantenir el 2024 en 1.115 milions de quilos o litres. Si bé el malbaratament per càpita es va reduir a 24,38 quilos o litres per persona, cosa que consolida una tendència a la baixa sostinguda en el temps. Per tipologia, el 77,6% del malbaratament domèstic correspon a productes sense utilitzar (851,5 milions de quilos o litres), i el 22,4% restant, a receptes ja elaborades (245,7 milions). Entre els productes sense ús més malbaratats destaquen les fruites (32,4%) i les verdures i hortalisses (13,8%). En el cas de les receptes, lideren la classificació les amanides, verdures (16,6%) i plats amb llegums (16,5%).

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12