Fins a 24 vins blancs, negres i dolços dels cellers de la DO Costers del Segre (Castell d’Encus, Castell del Remei, Cérvoles, Costers del Sió, L’Olivera, Mas Blanch i Jové i Tomàs Cusiné) han estat avaluats amb més de 90 punts per l’equip de Tim Atkin que ha presentat aquest mes de febrer un monogràfic de les diferents denominacions d’origen de Catalunya.
En el cas dels dolços els cellers lleidatans han destacat amb les més altes puntuacions.
El dolç Verema Tardana 2018, del celler Castell del Remei, ha estat catalogat com a Millor Vi Dolç de l’any (96 punts), dins el pòdium d’aquest informe.
Amb 95 punts està el Castell d’Encus Majjan 2018, que ja va obtenir la millor puntuació de Catalunya el 2024. Per la seva part, L’Olivera Rasim Vipansit 2020 ha estat valorat amb 94.
Pel que va als vins blancs, els més puntuats, amb 93 punts, han estat Castell d’Encus Ekam Essència 2021, Castell d’Encus Taleia 2021, i Cérvoles Blanc 2022.
Quant als vins negres de la DO Costers del Segre, Pirene 2022 del celler Purgatori ha estat valorat amb 94 Punts; mentre que Purgatori Gonfaus 2022 de Purgatori, Mas Blanch i Jové Troballa Negre 2022, Tomas Cusiné Finca Barqueres 2019 han obtingut 93 punts.