Tàrrega va obrir ahir les portes de la Firacóc 2024 – 36è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, plataforma gastronòmica de la Festa Major. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest gran aparador de la coca de recapte concentra una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT fins avui. Hi són presents les varietats tradicionals del cóc urgellenc compartint espai amb receptes que incorporen ingredients innovadors. A més, enguany per primera vegada el certamen incorpora productes aptes per a celíacs. La Firacóc també ofereix al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons.
L’Ajuntament de Tàrrega aposta així pels forners del territori, que elaboren els seus productes de forma artesanal. L’alcaldessa, Alba Pijuan Vallverdú, va dir que “el certamen manté l’essència tot i evolucionar amb el pas de les edicions, és a dir, ser el punt de trobada gastronòmic de la nostra Festa Major”. Per a l’alcaldessa, Firacóc fa una funció essencial en posar en valor la feina de forners, flequers i pastissers. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, va destacar que “la Firacóc s’adapta a les noves tendències”.