Els darrers atacs de porcs senglars a tres finques de l’Horta han tornat a provocar crítiques entre els agricultors, que reclamen més “consciència” per part dels col·lectius animalistes i compensacions econòmiques. “Amb els atacs es perden molts quilos d’aliments. La gent ho ha d’entendre i s’ha de retornar el que s’ha perdut”, va dir el president de JARC, Pere Roqué.
Durant la matinada de diumenge a dilluns, es van viure tres atacs de porcs senglars a la partida de la Plana, “tot i que segur que n’hi ha més”, va dir Roqué, qui creu que hi ha finques que no han denunciat els atacs. Dues de les propietats eren de sembrat i una de pomers. “S’han aixecat les arrels i segurament alguns moriran”, va afirmar Pere Roqué. Les finques, situades a les lleres del riu Segre, són espais on els animals s’amaguen. Per això, Roqué va insistir en un “pla específic de neteja de lleres de riu”, el qual afavoriria també durant els estius, ja que reduiria el risc d’incendis.
“El pla d’emergència cinegètica ha d’estar actiu tot l’any”, va reclamar també el president de JARC. D’aquesta forma, es podria reduir la presència de conills i porcs senglars als camps, la qual es va incrementar durant la pandèmia, va destacar Roqué.
Renoven l’acord per al control de la fauna a les partides
L’Ajuntament de Lleida i els Agents Rurals han renovat el conveni per al control de la fauna a l’Horta. Així es va destacar ahir durant la comissió informativa de Gestió de la Ciutat.
“El conveni té com a objectiu minimitzar els danys a béns i persones que pugui causar la fauna cinegètica i exòtica que viu a l’Horta o al seu entorn, després de l’increment de la població d’espècies com el senglar, el conill i el cabirol durant els darrers anys”, van dir des del consistori.
El conveni estableix el subministrament per part de la Paeria als agents rurals de material fungible per dur a terme les actuacions per al control de la fauna, amb un import màxim de 3.000 euros per any, es va assegurar.