Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Pícnic gegant al riu Segre per la defensa del producte local

El marge esquerre rep milers de persones durant tot un dia de festa, emmarcat en la Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Els lleidatans i lleidatanes gaudeixen d’una jornada gastronòmica al marge esquerre del riu / FOTO: Núria García

ARTICLES - ZONA 2

Tot i les darreres previsions que auguraven fortes ventades a Lleida, i que haurien pogut afectar el desenvolupament del pícnic multitudinari al marge esquerre del riu Segre, el sol va sortir des de bon matí i va acompanyar durant tota la jornada als milers d’assistents que van gaudir del menjar local de Lleida. El pícnic, organitzat per Lleida Turisme, es va realitzar amb motiu de la Regió Mundial de la Gastronomia. La celebració va servir per impulsar l’alimentació saludable i el producte de proximitat, un anhel del conseller Òscar Ordeig.

Ordeig va destacar el paper “important” que haurà de tenir Lleida en el reconeixement de Regió Mundial. “Està cridada a tenir un protagonisme molt important” i va reivindicar la qualitat de la cuina catalana. “Tenim una gran varietat de productes i de qualitat, amb molts segells com els DOP i IGP”. Ordeig va incidir que aquesta qualitat “molts cops no es coneix i s’ha de tenir en compte”.

Els polítics amb el barret oficial del pícnic / FOTO: À.L.

El conseller també va comentar algunes de les mesures que està duent a terme com la llei perquè el 50% de la compra pública sigui de proximitat o la prova pilot a 25 escoles de Catalunya per fer formació alimentària. Ordeig, en relació, va advocar per la defensa del “tresor” com és l’Horta de Lleida.

La regidora de Promoció i Cultura, Pilar Bosch, va lloar la tasca dels productors de l’Horta, presents en tots els estands del marge esquerre, juntament amb el Gremi de Forners i va dir que abans de començar la jornada, ja s’havien fet més de 1.000 reserves i se n’esperaven “unes 1.000 més”.

El pícnic va donar el tret de sortida, amb l’arribada d’un centenar de corredors del West Runners Project, que arribaven al Segre, acompanyats pel fum dels 350 quilos de llonganissa a la brasa i per l’olor del producte estrella de les terres de Lleida, els cargols que es van cuinar uns 250 quilos. Els i les assistents van gaudir també d’un altre plat típic lleidatà: la catxipanda, la fusió entre els 350 quilos de llonganissa i gairebé una tona de verdures.

La jornada va comptar amb DJs i fotos de l’Aplec quan es feia al riu.

L’exposició fotogràfica de l’Aplec / FOTO: Núria García

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12