El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, va reconèixer ahir que ja existeix un programa de revisió dels menús escolars i va concretar que amb les seves paraules de dimecres volia dir que cal “definir uns criteris una mica més clars i revisar alguns que potser no estan prou definits”. Ordeig va matisar així les seves paraules, quan va afirmar que el Govern volia impulsar una revisió dels menús escolars i va afegir que no podia ser “que cada AMP, amb la seva bona voluntat, decideixi quin producte és bo i quin altre no”.
El conseller va demanar disculpes a les associacions de pares perquè les seves paraules “no es van entendre” i va afirmar que es vol impulsar una prova pilot de formació alimentària a les escoles, un cop aprovada la llei d’alimentació, que permeti als alumnes llegir la traçabilitat i valor nutricional dels productes. L’objectiu és “posar en valor” els productes de proximitat i que els alumnes coneguin què fa el primer sector a Catalunya, va dir Ordeig. El conseller va visitar ahir una finca de pomes de Lleida (Pink Lady) i l’empresa familiar Vedella Massot, que aposta pels productes locals. Ordeig va destacar que són “dos exemples de potencial alimentari de Catalunya” i de dinamització de l’activitat agroalimentària a les comarques rurals.