La delegada del Govern a Lleida, Núria Gil, ha visitat avui el congrés de gastronomia Madrid Fusión 2025, al recinte IFEMA, per donar suport als professionals lleidatans del sector que hi prenen part, en el marc de la participació de Catalunya a l’esdeveniment com a convidada coincidint amb el seu reconeixement com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, amb el suport de Prodeca, la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya,
Durant la visita, juntament amb el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, Gil ha acompanyat a la representació de Torrons Vicens, encapçalada pel seu propietari, Àngel Velasco, i al cuiner Àngel Esteve (Restaurant Sisè, de Lleida). L’empresa d’Agramunt ha ofert, a través del seu encarregat d’R+D, David Gil, que alhora lidera I+Desserts, un centre d’estudi gastronòmic especialitzat en innovació i desenvolupament de projectes i experiències creatives en el món dels dolços, el taller “Torrons Vicens, de la tradició a la innovació”. Àngel Esteve, en col·laboració amb la Fundació Alícia, n’ha realitzat un altre sobre “Els olis del territori amb millor aplicació gastronòmica”. Esteve és un dels dotze cuiners joves promeses de l’estat espanyol candidats al reconegut Gran Premi Balfegó que es lliurarà demà al congrés Madrid Fusión de l’edició d’enguany.
Núria Gil ha destacat l’alt nivell d’excel·lència dels participants lleidatans a Madrid Fusión, entre els quals també hi figura el xef i copropietari de La Boscana (Bellvís), que demà impartirà el taller “Innovació en el món de la fruita: la poma Tutti i les seves aplicacions culinàries”. De tots ells la delegada n’ha subratllat “la seva innovació a la cuina, duta a terme amb un ferm compromís envers els valors de la producció alimentària de proximitat, sostenible, de qualitat i diversa”. En aquest sentit, Gil ha afirmat que la representació lleidatana és “un exponent de l’excel·lent tasca que estan desenvolupant els professionals de la gastronomia de les terres de Lleida, cada cop més implicats amb els valors de la sostenibilitat, la sobirania alimentària, la lluita contra el malbaratament alimentari o la bona salut alimentària”. “I per això –ha conclòs-, per la capacitat d’innovació i pels valors amb què treballa, és molt important que l’enogastronomia de Lleida estigui representada en un dels principals escenaris europeus del sector com és Madrid Fusión”. La visita també ha comptat amb la delegada del Govern a Madrid, Núria Marín.
Els representants lleidatans formen part de l’estand propi que disposa Catalunya al congrés Madrid Fusión 2025, pel fet de ser-ne la regió convidada. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, ha preparat un programa específic per donar a conèixer els projectes i activitats que s’estan duent a terme a la comunitat amb l’objectiu de convertir la cultura enogastronòmica en un sector estratègic. L’estand català compta amb grans noms de la cuina, productors i figures destacades del món del vi, del dolç i de la fleca, així com amb la participació de referents com la Fundació Alícia, promotors dels bons hàbits alimentaris.