En una setmana hem tingut un parell de bones notícies per per a la fruita. D’una banda, la Univeersitat de Lleida, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, ha fet un estudi que demostra els beneficis per a la salut de la poma vermella. La revista científica Food and Function ha publicat el resultat de les proves realitzades a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb un total de 121 voluntaris. La conclusió indica que el grup de persones que van consumir poma roja redlove van reduir els nivells de proteïna C reactiva i la glicoproteïna interleucina-6, associades a la inflamació. És a dir, menjar pomes vermelles va bé per a la circulació de la sang. L’altra bona notícia ha estat la inauguració, per part del president de la Generalitat, del Cosmofruita, el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya que ajudarà a difondre els beneficis del producte per una alimentació saludable. Tant de bo que aquestes bones notícies, a més de millorar la salut de les persones, ajudin a rescabalar la butxaca dels pagesos, prou castigats per la meteorologia, la burocràcia i els impostos.