L’hostaleria, un sector clau per a l’economia espanyola, mostra cada cop un major compromís i conscienciació ambiental, situant-se en el camí cap a la descarbonització dels seus negocis. Així ho demostren les dades, i és que el nombre de bars, restaurants i cafeteries adherits a Hostelería #PorElClima a Catalunya ha crescut en 3.448 establiments el 2024 fins a assolir les 4.294 adhesions en total.
La província de Lleida suma en aquest últim any 317 noves adhesions, assolint els 371 establiments adherits en total. Per la seva part, la ciutat de Lleida se situa com la localitat de la província amb major nombre de membres adherits a la iniciativa amb un total de 97 establiments. A més, el Celler del Roser, ubicat a la capital provincial, ha estat guardonat amb un dels Premis ‘Sin Huella’ com a reconeixement al seu compromís amb la preservació del planeta i la descarbonització del sector.
A nivell nacional, l’any passat es van sumar al programa 6.051 nous establiments, cosa que va portar a tancar l’any amb 13.735 negocis de restauració adherits, un 78% més respecte a l’any anterior. Des del 2017 i fins a finals del 2024, aquests establiments han posat en marxa més de 215.800 accions a favor del clima. Hostelería #PorElClima és una iniciativa impulsada per Coca-Cola i ECODES, emmarcada en el projecte Comunidad #PorElClima, que compta amb el suport d’Hostelería de España.