La tercera edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals de l’Alta Ribagorça se celebrarÀ els diumenges 11, 18 i 25 de maig, a Erill la Vall, Vilaller i el Pont de Suert, respectivament.
Es tracta d’una proposta cultural i gastronòmica impulsada pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça que combina música en directe amb degustació de tapes elaborades amb producte local, que té com a objectiu dinamitzar el territori fora de temporada alta, promocionar la cuina local i donar suport als productors i restauradors del Pirineu, tal com ha explicat Albert Palacín, que ha afegit que “entenem que ha de ser un recurs turístic per la gent que visita la comarca durant el mes de maig, però també per a tota la gent que hi viu tot l’any per a poder socialitzar”.
Aquesta edició se celebra en el marc de l’Any de la Gastronomia i el Producte Català 2025, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça s’ha adherit oficialment a la campanya “Som Gastronomia” per sumar-se a les iniciatives que posen en valor la cuina, la cultura i el territori. Aquest producte local forma part també de la nova marca gastronòmica Gust de Lleida, creada i impulsada per la Diputació de Lleida.
Durant tres diumenges consecutius, de 12.30 hores a 14.30 hores, les places d’aquests pobles es convertiran en espais de trobada on el públic podrà gaudir de música en viu mentre degusta tapes a 2,5 € elaborades amb ingredients de proximitat. Aquestes tapes, valorades en 4 €, estan parcialment subvencionades pel consell comarcal per fomentar el consum i garantir la participació dels establiments locals.
Els restaurants participants són:
- El Cau de Boí (Erill la Vall), amb una oferta casolana i de muntanya.
- Txambonet i Forn Codina (Vilaller), que combinen tapes tradicionals i productes artesans reconeguts en l’àmbit català.
- Restaurant La Granja (El Pont de Suert), que aposta per la cuina de mercat amb producte local.
Cada jornada comptarà amb la presència d’un grup diferent que aportarà ambient i dinamisme a l’espai:
- Los Bongo Beat (11 de maig, Erill la Vall): ritmes afroamericans i rock’n’roll dels 50.
- Bad Monroe’s (18 de maig, Vilaller): rock alternatiu amb pinzellades de blues i soul.
- Monnie & The Awesome Boys (25 de maig, El Pont de Suert): soul, funk i pop amb energia.
En les edicions anteriors, els Vermuts Gastronòmics Musicals han congregat més de 500 assistents i s’han servit més de 1.000 tapes, amb una gran acceptació tant per part del públic com dels establiments participants.