Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La UPC assaja l’ús d’unes ulleres intel·ligents per a persones amb discapacitat visual

La investigació preveu la venda del producte per a inicis de 2025, amb un preu d’entre 3.000 i 6.000 euros

Lluís Fortuny, una persona amb baixa visió, experimenta amb les ulleres intel·ligents acompanyat d'un membre de 'Biel Glasses'

ARTICLES - ZONA 2

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha assajat aquest divendres el funcionament d’unes “ulleres intel·ligents” amb una persona amb baixa visió. Els responsables de la recerca estimen l’inici de 2025 com a data de llançament del producte al mercat, amb un preu de venda que oscil·larà entre els 3.000 i els 6.000 euros. El principal objectiu d’aquesta recerca és augmentar, mitjançant l’ús de les ulleres, l’autonomia de les persones amb dificultats visuals en el seu dia a dia. La innovació s’ha elaborat a partir de tecnologia 5G i amb ‘realitat estesa’. Aquesta realitat virtual es mostra en la ullera en forma de fletxes, símbols i diversos colors que ajuden a detectar i esquivar els obstacles que l’usuari es troba quan es mou.

L’equip investigador ha testejat aquest divendres al matí les ulleres, elaborades amb tecnologia 5G i dotades de ‘realitat estesa’, la qual combina elements del món real i del virtual. L’assaig s’ha fet a través de l’ús del dispositiu per part d’un voluntari amb la vista afectada, Lluís Fortuny. El protagonista de l’experiment ha provat aquest dispositiu en un petit recorregut a peu al voltant de la superilla del barri de Sant Antoni de Barcelona.

Fortuny ha assenyalat que se sent “més segur” quan utilitza les ulleres, ja que l’ajuden a identificar els obstacles que veu “borrosos” o que “no veu clar” i, per tant, els pot “tenir en compte”. Pel que fa a “les despeses” relacionades amb la discapacitat visual, Fortuny ha assegurat que “acostumen a ser bastant altes”.

Aquestes ulleres s’han desenvolupat des de l’empresa Biel Glasses i són el resultat del projecte ‘BCNMob’, coordinat per la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC. A més de la col·laboració entre Biel Glasses i la Politècnica, la Fundació Punt de Vista també ha participat de la iniciativa, subvencionat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació “la Caixa”.

L’assaig ha comptat amb la presència dels investigadors Lluís Pérez i Salut Albà, professors de la FOOT, UPC. També hi ha assistit la cofundadora de Biel Glasses, Constanza Lucero, així com el director d’operacions de la companyia, Alex Cabañeros, i la representant de la Fundació Punt de Vista, Lídia Torrijos.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12