El Palau de Congressos de la Llotja està a punt de tancar un any 2024 de rècord. És l’any que més esdeveniments ha albergat i que més assistents ha acollit. “Estem en un gran moment. Alguns moren d’èxit, nosaltres, ara per ara, vivim en ell”, va afirmar satisfet Paco Cerdà, conseller delegat del Centre de Negocis i Congressos (CNC). Al palau de congressos de Lleida, un cop hagi finalitzat l’any, s’hauran realitzat 203 actes, molt per sobre dels 165 que es van realitzar l’any passat, i 18 per sobre del 2019 (185, l’any que fins ara registrava el nombre més gran d’actes).
S’espera que un total de 139.013 assistents hagin visitat l’edifici de l’avinguda del Segre, un 29,9% més que el 2023 (102.863). “El més important, però, no és la quantitat, sinó la qualitat dels visitants”, va emfatitzar Pilar Bosch, regidora de Promoció i presidenta del CNC. “Lleida és una gran sorpresa per als visitants i molts asseguren que tornaran, perquè els ha encantat la ciutat. Això és el que realment ens motiva, que la gent surti satisfeta i vulgui tornar a visitar Lleida”, va insistir Bosch.
“L’èxit” del que parlava Cerdà s’ha aconseguit, sobretot, “perquè s’ha apropat la Llotja al ciutadà. Els lleidatans se senten molt identificats amb ell”, va reivindicar el mateix Cerdà. “Aquest és l’èxit més gran”, va continuar. Pilar Bosch hi va estar d’acord i va afegir que “Pardinyes l’ha de sentir seva”.
Josep Miquel Moragues, membre d’Asnala, va dir que es va escollir Lleida i el Palau de Congressos com espais per al 24è congrès laboralista perquè ofereixen “una infraestructura i una comunicació molt bones”. “Tenia neguit sobre què podien opinar els companys de Lleida i no puc estar més content i satisfet de la valoració final. La gent es va quedar al·lucinada i vam assolir un rècord de congressistes amb 428”, va dir orgullós.
“No tenim un dia lliure fins al febrer del 2025”, va confessar Cerdà. La Llotja acollirà, el que queda d’any, actuacions com “El Petit Príncep” (22 de novembre), el xou del Mag Lari (Sant Esteve), el congrés d’advocacia catalana (27 de novembre) o la convenció on LA MAÑANA presentarà el llibre del ninotaire Ermengol el 20 de desembre. Aquest cap de setmana, el Palau de Congressos acull una sessió de balls de saló on es preveuen 300 assistents o la peça teatral “La Calòrica” on hi haurà 700 persones al públic. “I per l’any que ve ja tenim 84 esdeveniments confirmats”, va comentar Cerdà.
Així, el futur del Palau de Congressos estar ben assegurat. “Estic molt orgullosa de la gent que ha fet de la Llotja un espai més viu i més proper”, va dir Pilar Bosch. “Estem fent molta feina perquè les empreses hi facin reunions o sopars”, van remarcar els dos encarregats del CNC. “Estem intentant que el centre cívic de Pardinyes faci al pati de la Llotja les activitats que normalment fa a l’aire lliure”, va indicar Bosch.
“No hem d’envejar res a ningú”, va comentar cofoi Paco Cerdà, qui va comentar que les sessions d’òpera que la Llotja rep s’omplen als nivells de Barcelona o Sabadell –ciutats referents en aquest art a Catalunya–. “Tenim un teatre de primer nivell i hem de continuar treballant per acollir més obres”, va afegir la regidora de Cultura.
Pel que fa al futur, la Llotja vol mantenir el creixement anual. La passarel·la que unirà el futur recinte firal i el CNC serà clau en el creixement de Fira de Lleida i de la Llotja. “És un treball a llarg termini i les dues entitats hem de treballar colze a colze per a la professionalització dels dos espais”, va comentar la presidenta del CNC. Altres opcions són la reobertura de la terrassa, com va apuntar Cerdà, o l’ampliació dels horaris de la cafeteria, com va dir Bosch.
El futur més proper, però, és el 2025 quan la Llotja complirà 15 anys. Per aquesta efemèride, el CNC oferirà un concert el 20 de gener –data exacta de l’obertura el 2010– de l’Orfeó Lleidatà. També es vol aprofitar que Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 i fer a la primavera la recentment recuperada Festa del Vi, segons Pilar Bosch.