Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La campanya ‘Aprofitem els aliments’ evita el malbaratament de 12,5 tones de productes alimentaris

ARTICLES - ZONA 2

La campanya de sensibilització i conscienciació ‘Aprofitem els aliments’, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de diverses activitats que han aplegat un total de 1.500 persones. Algunes de les iniciatives amb més participació han estat els àpats Gastrorecup amb 17 restaurants adherits, la III Marató d’espigolades i el Gran Dinar d’Aprofitament. Segons la Calculadora del Valor dels Aliments de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), s’ha aconseguit un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO2.

La campanya ‘Aprofitem els aliments’ forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, que s’emmarca dins de l’Estratègia alimentària de Catalunya. L’objectiu és assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular. La campanya es duu a terme conjuntament amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Els àpats Gastrorecup van donar el tret de sortida a la iniciativa. Els restaurants implicats han ofert uns menús elaborats amb aliments descartats del circuit comercial. D’aquesta manera, es busca conscienciar tant la població com el sector mateix sobre la necessitat d’implicar-se activament en la lluita contra el malbaratament alimentari. En concret, en els àpats Gastrorecup, s’han recuperat un total de 3.400 kg d’aliments i s’han servit un total de 910 àpats als diferents comensals assistents.

Per altra banda, la III Marató d’espigolades, ha comptat amb la participació de 148 persones voluntàries i s’han recuperat 8.730 kg de fruites i verdures. La marató s’ha portat a terme de forma simultània al Baix Camp, Lleida, el Baix Llobregat, el Vallès i la Baixa Tordera, i el producte espigolat s’ha distribuït a centres de distribució gratuïta d’aliments de Catalunya.

El Gran Dinar d’Aprofitament alimentari va reunir 350 persones a Tarragona. Per elaborar aquest àpat es van recuperar també un total de 395 kg d’aliments, fruit d’espigolades en camps i de recollides d’excedents en mercats i de la recuperació d’aliments en comerços locals de la zona.

 

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 9

ARTICLES - ZONA 10

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12