Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt amplia l’oferta familiar amb tallers i animació infantil

El certamen repeteix l'Acadèmia del Torró, que aplegarà més d'una vuitantena d'estudiants d'hostaleria

Presentació de la 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

ARTICLES - ZONA 2

La 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra tornarà a convertir Agramunt (Urgell) en la capital del dolç els dies 11 i 12 d’octubre. La mostra torronaire es complementa amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i, entre les novetats d’enguany, hi ha l’ampliació de l’oferta familiar amb espectacles d’animació infantil a la plaça del Mercat i tallers amb receptes sense gluten ni lactosa pensades per a infants amb intoleràncies alimentàries. El dia abans de la inauguració, el divendres 10 d’octubre, tindrà lloc la segona edició de l’Acadèmia del Torró, una activitat formativa que aplegarà més d’una vuitantena d’alumnes d’hostaleria de la demarcació i que impartiran pastissers i professionals de renom.

Aquest dimarts s’ha donat a conèixer el programa de la 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, certamen emblemàtic del municipi que cada any atreu milers de visitants. “És una de les millors mostres que tenim com a poble i que posa en valor el procés d’elaboració i transformació dels nostres productes primaris”, ha explicat l’alcaldessa Sílvia Fernàndez a la presentació.

L’epicentre de la fira tornarà a ser al pavelló dolç, on es concentraran els torronaires amb IGP Torró d’Agramunt per mostrar els seus productes i presentar i deixar tastar les darreres novetats.

Un altre dels punts forts serà l’Aula del Gust, que acollirà diverses activitats i tasts de la mà de torronaires i professionals de la cuina. Entre els noms destacats, hi ha Maria Nicolau, que ensenyarà diferents opcions per aprofitar els torrons que sobren després de les festes de Nadal, o els xefs Arnau París i Rais Esteve, a més del mestre xocolater Lluc Crusellas, que presentarà en primícia un nou format de torró. Altres professionals que hi passaran són Eliza Franza, cap de pastisseria del restaurant Enigma, el cuiner Albert Adrià, i Manel Vehí, del Boia Nit de Cadaqués.

Entre el pavelló firal i el nucli antic del municipi hi haurà més de 130 parades d’artesania que uniran tots els espais de la fira. Entre els actes destacats del programa hi ha la proclamació del Torronaire d’Honor, que enguany s’atorgarà a la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa; l’espai de la Cuita, on es podrà veure en directe l’elaboració del tradicional torró d’Agramunt; i l’espai Cuinetes, amb tallers de cuina pedagògics per a infants de 6 a 12 anys i que enguany incorporen receptes sense gluten ni lactosa per als infants amb intoleràncies.

També per als més petits, s’amplia l’oferta familiar a la plaça del Mercat on, a més de jocs, hi haurà activitats musicals i espectacles infantils. D’altra banda, l’espai de Les Foodgonetes arriba a la seva desena edició com a espai gastronòmic i de concerts plenament consolidat dins del certamen.

2a Acadèmia del Torró

Després de l’èxit de l’any passat, el certamen celebrarà una nova edició de l’Acadèmia del Torró, una matinal formativa per a estudiants que té lloc el dia abans de la inauguració de la fira. L’activitat amplia aforament i comptarà amb més de vuitanta participants, una vintena més que en la primera edició. Es tracta d’estudiants de les escoles d’hostaleria de Lleida i del Pallars i del grau de forneria i pastisseria de l’Institut d’Agramunt.

La directora de la fira, Tamara Lombardo, ha destacat la “resposta molt bona” que va tenir la primera edició i ha afegit que l’objectiu d’aquesta és que els alumnes puguin “veure de prop quines són les experiències reals un cop acabats els estudis”. Així, podran veure des del procés d’elaboració tradicional del torró fins a l’ús d’aquest producte a la cuina i la seva part més innovadora, de la mà dels pastissers Àngel Lluch i Jordi Farrés, del cuiner del restaurant El Truc, Sergi Aritzeta, de la tècnica de la IGP Torró d’Agramunt, Sònia Solé.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12