Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Funcas alerta que només un de cada quatre joves d’entre 15 i 24 anys a l’Estat té feina

Es tracta d'un percentatge vuit punts inferior a la mitjana de la UE i la meitat de països del nord com Alemanya

Un jove treballant en una indústria

ARTICLES - ZONA 2

Funcas ha advertit que només el 24% dels joves d’entre 15 i 24 anys a l’Estat té feina actualment, xifra que se situa vuit punts per sota la mitjana de la Unió Europea i és la meitat en comparació països del nord d’Europa com Alemanya. Així ho constata en el darrer número dels ‘Quaderns d’Informació Econòmica’ editat per Funcas. “El nivell elevat d’atur de llarga duració i la difícil transició dels joves a la vida activa evidencien la persistència d’un important atur estructural”, assenyalen el director de Conjuntura Econòmica, Raymond Torres, i l’economista Maria Jesús Fernández, que també apunten la dificultat per entrar en el mercat laboral durant la crisi financera ha complicat especialment les possibilitats dels joves.

Així, el percentatge d’actius amb formació universitària és major que la mitjana  de l’eurozona, amb un 43,7% davant al 36,9%, però molts dels joves no troben una feina adaptat a la seva formació, de manera que es produeix una sobrequalificació.

Un altre dels problemes que apunten els economistes com a element que contribueix a incrementar el fenomen de l’atur estructural és la desocupació de llarga duració, ja que el percentatge de persones que busquen activament una feina des de fa més d’un any representa més del 4% de la població activa, el doble que la mitjana europea.

En aquest punt, Funcas hi detecta dues dificultats: els pocs recursos humans dels serveis públics d’ocupació que atenen els aturats i baix nivell de formació de part de la població activa. En aquest sentit, quasi una tercera part de la població activa té un nivell de formació inferior a la secundària completa davant la mitjana del 20% de l’eurozona, o el 17% a la UE.

D’altra banda, els economistes recorden que els joves han patit en poc temps dues crisi econòmiques que ha afectat el seu benestar present i les seves expectatives de futur i a les què s’hi sumen les dificultats per accedir a un habitatge de lloguer i la seva capacitat d’estalvi amb la conseqüent reducció de la riquesa.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8