Un centenar de nens i nenes van participar ahir al Cucalòcum de Lleida en el tradicional taller infantil de confecció de tortells, organitzat pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida en col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.
En el decurs del taller, que forma part de la promoció de l’artesania alimentaria que els forners duen a terme al Cucalòcum, cada infant va poder farcir i decorar el seu propi tortell. En total es van utilitzar 100 bases de tortell i 30 litres de nata sota la supervisió d’un mestre forner artesà, set forners artesans i tres del cicle formatiu de grau mitjà de Pastisseria, forneria i confiteria de l’Escola d’Hoteleria.
Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, defineix l’activitat com “un taller de pastisseria sana i divertida”, i va remarcar també que “els petits aprenen que elaborar les pròpies menges és molt saludable i pot tenir resultats deliciosos”.