Els darrers vins premiats al Concurs de la DO Costers de Segre, i les noves referències són el principal atractiu i curiositat amb els que els cellers lleidatans es presenten a la fira Barcelona Wine Week, que va arrencar ahir.
Costers del Sió presenta la nova anyada del seu vi Nature; Mas Ramoneda presenta el monovarietal Pedrol. Mentre que Mas d’en Roy dona a conèixer el Xirovino, Millor Blanc Jove de la denominació.
Castell d’Encús du el Saktih Chardonnay 2022, un vi blanc d’alta muntanya i llarga criança. Terrer de Pallars porta les noves anyades de Presumida i el Presumit; així com amb el Conca de Tremp blanc i negre. El petit projecte de Cota 730 creix de les 2.000 a les 5.000 ampolles dels seus vins Horitzó i Infinit. També al Pallars, Batlliu de Sort dona a conèixer el Montorroio, mentre que Solana i Roivert aprofita el saló per donar a conèixer els nous vins blancs Gebrat, Roi i Mirall.
Carviresa promociona Sot Neral Rosat, Millor Vi Rosat de Costers del Segre; així com el Sot Neral Negre de Syra, tots dos anyada 2024. Mentre que l’Olivera, també a la Vall del Riucorb, exhibeix el macabeu Missenyora, Millor Macabeu I Vi Blanc de Criança de la DO.
Castell del Remei ha recuperat el vi blanc dolç natural verema tarda 2018, que no es va poder elaborar el 2017. A les Garrigues el Grup Tomà Cusiné presenta el Macabeu Natural sense sulfits afegits; mentre que Cérvoles llueix el guardó de Millor Vi de la DO amb el Tros del Tossal.
També a les Garrigues, Mas Blanc i Jové porta el vi experimental Inmoderat 2022, mMentre que Clos Pons dona a tastar el nou cupatge de la darrera anyada d’Algés. I Vinya els Vilars també presenta les noves anyades dels seus vins. A la subzona del Segrià, Celler de Sanui presenta una modificació del cupatge de Prat d’Hores blanc 2021, i La Lagravera promocionant els seus vins biodinàmics.