El Xup Xup Solidari a benefici de la Fundació Arrels Sant Ignasi, que aquest any celebrava la seva setzena edició, va recaptar 9.000 euros amb el còctel sopar celebrat ahir al vespre a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i que aplegar 180 persones.
Aquesta iniciativa solidària, amb format de sopar còctel, és organitzada per les societats gastronòmiques Amics del Bacallà, El Cauet del Segrià, Gastrobacus i Lo Tall, juntament amb la Fecoll i l’Eschotur. Cada entitat va elaborar una degustació que se sumava al bufet de plats preparats i servits per l’alumnat de l’Escola d’Hoteleria.
El còctel va comptar amb una trentena de degustacions que van preparar les societats gastronòmiques i els alumnes i professors d’Eschotur Lleida. En total es van desgustar vuit aperitius freds, onze propostes calentes i altres onze de dolces entre bandes de fruites, pastissos i trufes.
L’escola va servir diferents bufets amb aperitius freds com Taula de pernil amb pa massa mare natural amb tomàquet; Salmó curat amb anet i cítrics i torrades d’escola, Steak tàrtar sobre torradeta; Coca de ceba de la colla Cauet del Segrià; Cebiche a la lleidatana de la societat gastronòmica Gastrobacus; Gilda clàssica amb anxova del cantàbric; Amanida russa tradicional; i Pebrot del piquillo farcit de brandada de bacallà.
Les degustacions calentes, algunes amb show cooking davant els comensals, van ser Caragols a la gormanda aportació de la Fecoll. Fideuada de calamar amb allioli suau; Arròs de pollastre i filet de porc; Xoricets flamejats; Croquetes de pollastre rostit aportació Lo Tall; Patates braves a l’estil Sergi Arola; Calamarsets fregits amb maionesa de llima; Bunyol cruixent dels Amics del Bacallà; Truita de patates amb ceba confitada; Musclos tigre amb beixamel suau; i Pop rostit sobre parmentier de patata.
El final dolç va ser amb Banda poma, Banda xoco plàtan, Banda cabell d’àngel i ametlla palet, Hojaldritos de León, Lemon pie, Tartaleta bannofee, Cheesecake, melmelada, gerds i nabius, Tartaleta crema i poma al forn, Brownie amb ganache muntada de cafè, Trufes a la taronja, Trufes xoco llet i brandi.
El Xup Xup Solidari 2025 gaudeix de la col·laboració de les empreses Alemany, Batallà Cafès, BonÀrea, Diari La Mañana, Diari Segre, El Racó de Enrique, Oli Les Cabanes, Cadí, Castillo de Monesma, Ilerda Serveis, La Torxa, Lagravera, Lloguers Sarri, Mahou-San Miguel, Missatges, Gestió de Comunicació, Como Pomona, NovaCoop Mediterranea (Actel Grup/Fruits de Ponent), PlusFresc, Raimat i Sanui Fruits.
El preu del tiquet era de 50 euros, i tota la recaptació es destina als projectes de la Fundació Arrels Sant Ignasi per donar suport a persones vulnerables de la comunitat.














