El model avançat d’IA per a la previsió d’incidents que han desenvolupat el SEM i el CIDAI a partir de les dades de 27 milions d’incidències ha obtingut resultats “molt interessants”, ja que permet predir la demanda per adaptar la capacitat de resposta i gestió davant de possibles emergències.
“És un primer pas per conèixer l’activitat que tindrem i dimensionar-nos per assegurar que no ens manquen recursos i que no els malmetem quan no són necessaris”, va destacar Anna Fontquerni, directora del SEM. L’objectiu és anar aplicant progressivament el model per, per exemple, planificar millor els efectius a la central o fer canvis en la dimensió i ubicació de la flota d’ambulàncies.
Es tracta d’una solució de predicció del nombre de trucades que rep el SEM en matèria d’emergències mèdiques que busca anticipar els moments de major demanda, a fi de poder distribuir els recursos de manera més eficient i oferir una resposta més ràpida en situacions d’urgència.
Des del SEM es recorda que cada dia reben entre 8.000 i 10.000 trucades que es tradueixen entre 2.500 i 3.500 mobilitzacions d’ambulàncies. Un volum de trucades que implica centenars de professionals diàriament.