El Consell Comarcal del Segrià ha presentat avui la Gala “Segrià, Terra de Bons Productes”, un esdeveniment que tindrà lloc el dijous 31 de juliol al Monestir d’Avinganya. L’objectiu de la iniciativa és reconèixer la tasca dels productors agroalimentaris locals i consolidar el Segrià com a pilar dins de l’any en què Catalunya ostenta la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia. Aquesta acció s’integra en la campanya “12 mesos, 12 paisatges” de la Generalitat de Catalunya.
Joan Godia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya, va subratllar la importància de l’esdeveniment: “La fruita dolça i el producte agroalimentari en general representen una part significativa de la riquesa econòmica i social del Segrià. La Generalitat considera que aquesta Gala contribuirà a una major difusió d’aquesta realitat i, a més, permetrà retre homenatge a les persones que fan possible la seva existència”.
Kleber Esteve, cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Segrià, va destacar el paper central de la fruita dolça en la cita: “El focus del mes de juliol es posa en la fruita dolça, element del qual el Segrià n’és un referent internacional”.
L’esdeveniment s’alinea amb la posició de la comarca com a productor clau. Per la seva banda, Jordi Verdú, diputat vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, va ampliar la visió, afirmant que la Gala va “més enllà, subratllant el valor de tots els productes que es cullen al territori i que, per tant, s’inclouen en la marca Gust de Lleida, que la Diputació impulsa des de fa pocs mesos per donar-los més força i prestigi al mercat”.
La Gala es durà a terme al Monestir d’Avinganya, a Seròs, un edifici del segle XIII declarat Bé Cultural d’Interès Local. Durant la nit, els assistents gaudiran d’una degustació de productes de proximitat del Segrià, amb un menú dissenyat pel xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, guardonat amb dues estrelles Michelin. La fruita dolça serà el fil conductor d’aquesta proposta gastronòmica.
Amb aquesta iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal del Segrià, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, es vol promoure el producte local, la gastronomia i la posada en valor del patrimoni cultural i paisatgístic del territori.