El Parc de la Mitjana va celebrar ahir la seva 20a Festa amb la participació de prop de 1.500 persones, que van poder gaudir d’una desena de propostes adreçades a tota mena de públic, sobretot familiar. Malgrat la calor, pal·liada amb les nombroses zones d’ombra que ofereix el parc, els i les assistents van poder gaudir i conèixer el valor natural d’aquest bosc de ribera consolidat que acull nombroses espècies de flora i fauna. Així, la biodiversitat va ser l’eix vertebrador de les activitats i de la jornada.
L’alcalde, Fèlix Larrosa, va assistir a la celebració juntament amb la tinenta d’alcalde Cristina Morón i va anunciar que el govern municipal començarà a treballar en la concessió d’un nou espai de serveis, un bar-cafeteria amb terrassa, i en la modernització de l’exposició del centre d’interpretació “per fer entendre la biodiversitat” del parc. “La Mitjana és un gran espai amb molta potencialitat però també necessita inversions”, va dir l’alcalde, i va afegir: “El govern fa dies que està valorant aquesta concessió per donar major quotidianitat i confort”.
La jornada va arrencar amb la caminada saludable pel parc de la Mitjana i el camí de Granyana. La proposta va incloure dues rutes de 5 i 15 km respectivament. En paral·lel es va programar el tradicional espai de natura i medi ambient per als infants, amb tallers, jocs i projeccions audiovisuals i un punt d’observació d’ocells per veure les aus que ens envolten amb l’ajuda d’un telescopi. Entre algunes de les propostes també es va fer un espai de descoberta sensorial per a infants de 0 a 3 anys i jocs de taula de natura a càrrec de la Tribufera.
PEDALADA FAMILIAR
L’edició d’enguany va incloure també una pedalada familiar, i per aquesta raó la Paeria va habilitar un pàrquing gratuït i vigilat per als ciclistes. A més, durant el matí es van dur a terme sessions de taitxí a la zona de l’embarcador, contacontes, portes obertes a l’estació d’anellament d’ocells i una visita guiada per mostrar la gestió del parc, la seva rica biodiversitat i la seva contribució per al procés de renaturalització que es desenvolupa a la ciutat amb el projecte URBAN-NAT Lleida.
Per tercer any consecutiu, durant la tarda es van dur a terme les visites teatralitzades, que van permetre conèixer, a través de diferents personatges històrics vinculats al parc, la importància d’aquest espai natural que és un dels boscos de ribera més extensos que hi ha a Catalunya.