El Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 que dirigeix Pablo Bustinduy vol regular per Reial Decret, juntament amb Sanitat, la qualitat dels àpats en hospitals i residències de gent gran, igual que es va fer a col·legis i instituts, per “garantir unes condicions mínimes per salvaguardar el dret a una alimentació saludable i digna”.
Aquesta nova normativa respon a les nombroses denúncies i propostes de millora expressades tant per part de la ciutadania i entitats socials, com pels mateixos col·lectius professionals, sobre la necessitat de millorar l’alimentació a hospitals i residències. Se segueix així l’estela del Reial decret que es va aprovar fa un mes al Consell de Ministres, i que obliga a oferir fruita i verdura fresca cada dia i servir peix entre una i tres vegades a la setmana, alhora que limita el consum de fregits i sal i elimina la brioixeria industrial.
La nova llei afectarà tots els col·legis públics, concertats i privats que imparteixen des de segon cicle d’Infantil fins a Batxillerat i FP de grau Bàsic i Mitjà.
El ministre va explicar que l’objectiu és “garantir unes condicions mínimes per salvaguardar el dret a una alimentació saludable i digna a residències i hospitals”.