El 21,2% de la població catalana ha necessitat consultar per un problema de salut mental o malestar psicològic o emocional en el darrer any. Així ho recull el Baròmetre Sanitari del 2024, del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) i el Ministeri de Sanitat.
El baròmetre també mostra que el 54,4% de la població major de 18 anys va tenir alguna consulta presencial, telefònica o telemàtica amb un metge de família o de medicina general a la sanitat pública; el 9,7% va consultar el metge privat i el 22,6% per la pública i la privada.
Sobre la cobertura sanitària, Catalunya és la comunitat amb un percentatge major de població amb assegurança privada contractada de manera individual, un 34,6%, mentre que al conjunt de l’Estat és el 23,2%.
A la sanitat pública, un 34,8% d’aquestes persones que van necessitar atenció van ser ateses principalment per un metge de família; un 37,8%, per un psiquiatre; un 19,2%, per un psicòleg i un 4%, per dos o més especialistes.
El baròmetre manté una àmplia preferència per la sanitat pública, amb un 69,9% en Atenció Primària, un 56,9% per a les consultes amb especialistes i del 76,1% en hospitals.