Els Mossos d’Esquadra van detenir la matinada de dimecres a Lleida un home de 22 anys com el suposat autor de l’assassinat d’un taxista a la ciutat el 10 d’abril de l’any passat.
El detingut és un jove de la Mariola d’origen sud-americà, segons ha pogut saber aquest diari. Fonts de la investigació van assenyalar que les mostres biològiques trobades al lloc del crim han estat determinants per fer la detenció. La investigació del crim està dirigida pel Jutjat d’Instrucció 4 de Lleida, el qual té decretat el secret de les actuacions.
Els fets van tenir lloc al carrer del Sifó del barri de la Bordeta. La víctima, Mohamed Ezzeraiga, de 45 anys, que estava de servei, va rebre una vintena de punyalades al coll i a l’esquena. Va ser traslladada pel SEM en estat crític a l’Hospital Arnau de Vilanova, però va morir hores després. L’arma homicida es va localitzar a terra en un altre carrer de la Bordeta pròxim al lloc dels fets, tot i que van retirar els contenidors de diversos carrers per la possibilitat de trobar-ne una altra. El detingut passarà a disposició judicial avui al matí, segons van informar fonts policials.
El crim va commocionar tot el gremi de taxistes de Lleida, els quals van voler recordar la figura d’Ezzeraiga, una persona molt involucrada amb la comunitat i que era president de l’Associació Islàmica i migcampista de l’equip de Veterans de la Bordeta. Dies més tard, els companys de professió van dur a terme una marxa lenta per denunciar l’assassinat, reclamar més seguretat i demanar que es faci justícia.
La marxa va sortir des de l’avinguda Blondel i va finalitzar al carrer Sifó, lloc on es va trobar l’home inconscient a terra i amb evidents signes de violència. Un cop allí, alguns dels companys van dipositar rams de flors, van fer un minut de silenci, i li van dedicar unes boniques i emotives paraules a la víctima. “Era una persona molt afectuosa i bondadosa, un company que tots coneixíem i que es guanyava honradament la seva vida amb el taxi. No ens ho esperàvem. Estem desolats”, van expressar.
L’Associació Sociocultural Nostàlgia de Lleida també va organitzar una marxa silenciosa, que va congregar centenars de persones. Els membres van assegurar que la voluntat de Mohamed Ezzeraiga era “ajudar a la gent; dia sí i dia també” i van recordar que “d’alguna manera tots teníem experiències amb ell i anècdotes”.