Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Creen un grup amb inversors públics i privats per impulsar 9 projectes de Lleida valorats en 180 MEUR

Els projectes pilot poden generar un valor afegit de 326 MEUR i van des de parcs bioindustrials a tecnologia 4.0

Presentació del LAB4IT a la Diputació de Lleida

ARTICLES - ZONA 2

El G10 liderat per institucions com la Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç o la UdL sindicats i patronal, ha creat el grup de treball LAB4TIC que pretén impulsar 9 projectes a la demarcació valorats en 180 MEUR. La iniciativa es presentarà el 28 de novembre en una jornada al Parc Agrobiotech i s’explicarà, entre d’altres, que els projectes pilot poden arribar a generar un valor afegit de 326 MEUR. Abasten des de parcs bioindustrials a un centre pilot de tecnologia 4.0, passant per bioindústries per a la descarbonització del sector petroquímic. La proposta neix després de 5 anys de treball i recerca amb i segons el president de la Diputació Joan Talarn l’objectiu és veure “oportunitats” que hi ha actualment i retenir i atreure talent.

L’assessora de transformació de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues, ha desglossat els 9 projectes transformadors que s’exposaran davant els inversors públics i privats i que pretenen servir per posicionar les terres de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran com un “referent” en sostenibilitat, innovació i transició energètica. Entre les iniciatives s’ha destacat la creació dels biopolígons a Alcarràs (Segrià), Balaguer i Alguaire, on, entre d’altres, s’hi treballa per promoure la descarbonització i fomentar la bioeconomia. També es treballa en la monetització de serveis ecosistèmics mitjançant crèdits climàtics forestals per preservar boscos públics i generar ingressos que impulsin la seva gestió sostenible. En l’àmbit tecnològic, es volen desenvolupar infraestructures d’accés obert per a l’escalat preindustrial de biotecnologies i casos per implementar tecnologies NB-loT que millorin l’eficiència en la gestió de recursos com l’aigua.

Un altre projecte clau que s’ha exposat és l’ENERGYHUB CAT, que ha d’establir una plataforma integral per a la transició energètica justa i potenciar les energies renovables i la competitivitat territorial. En paral·lel, es promou un centre de formació en econòmica verda per abordar la manca de professionals especialitzats i garantir l’adaptació del talent al mercat laboral. I es que segons Botargues, falten centres de formació específics orientats a cobrir aquests llocs de treball. Per això, una de les accions que s’han tirat endavant és la del primer curs per a operadors de plantes de biogàs de Catalunya. L’objectiu és donar oferta perquè la gent es pugui “re col·locar” al mercat de treball.

Per últim, també destaquen altres iniciatives com la ‘Fàbrica de Fàbriques’, un centre pioner que ha de facilitar la validació de tecnologies 4.0 en un entorn segur i pretén promoure la modernització industrial del territori, i l’Observatori de Recursos Endògens, que integrarà eines GIS i intel·ligència artificial per optimitzar la presa de decisions en sectors estratègics.

De moment hi ha una seixantena d’inscrits a la jornada que tindrà lloc el 28 de novembre.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12