Aquests dies molts ciutadans aprofiten les ofertes dels supermercats per omplir la nevera després de les vacances i la recepta des de les organitzacions de consumidors és clara, planificar la compra i analitzar les promocions per evitar el malbaratament de menjar i, per tant, de diners.
El portaveu de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), Enrique García, creu que “la primera cosa que cal fer és buidar-la de forma ordenada”, amb una gestió adequada del congelat per després comprar allò bàsic. Pel que fa a l’alimentació seca, cal valorar les ofertes perquè siguin realment interessants, no condueixin a una compra excessiva i sempre fent una bona gestió de les dates de caducitat i de consum preferent.
García també aconsella un bon emmagatzematge i, en cas dels frescos, aprofitar els aliments de temporada i, si es congelen, anotar la data de congelació per tenir clar quina és la data d’ús.
“Cal recordar que la major part del malbaratament es produeix a les llars i que hi ha molts productes que fan un viatge del supermercat al frigorífic i per això a les escombraries”, va recalcar.