“La veritat és que ha estat un èxit sorprenent”, va explicar l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia, respecte al primer dia de la Fira del Préssec. El municipi del Segrià es prepara avui per fer història elaborant la coca de préssec més gran del món. Aquest serà un dels actes centrals del dia d’avui, juntament amb la trobada a la plaça de 10 restauradors d’Alfarràs que permetrà que tot el públic pugui gaudir dels plats locals a dins la fira.
Pel que fa al primer dia, Garcia va destacar l’èxit de l’estand de degustació gratuïta de les mestresses del poble. “S’han exhaurit totes les existències i ara van a corre–cuita per tenir els productes llestos per a demà”, va dir. El públic pot gaudir d’elaboracions com melmelades i pontxes de préssec, i també pot veure com s’elabora en directe el préssec en almívar.
L’estand de les mestresses és un dels 45 que hi ha a la fira. Xifra rècord. La festa durant la nit va permetre que tots els bars del municipi no tinguessin places per sopar. “La fira funciona bé perquè es fa al centre del poble i ajuda que les botigues també estiguin obertes. Al final, és la finalitat de qualsevol fira: generar comerç”, va cloure Garcia.
El bateig de la gegantona del poble va ser també un dels actes centrals ahir.