El Ministeri de Drets Socials i Consum vol retirar els aliments ultraprocessats de l’alimentació infantil als hospitals. Així ho ha dit el ministre Pablo Bustinduy aquest dimecres en un acte sobre obesitat organitzat pel Ministeri de Sanitat i l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El ministre ha detallat que el reial decret sobre alimentació saludable als hospitals i residències inclourà la retirada dels ultraprocessats dels menús que s’ofereixen a infants i adolescents ingressats en hospitals. El text que està treballant el ministeri també inclou limitar els ultraprocessats en menús infantils de cafeteries i menjadors oberts al públic en aquests centres.
El reial decret per a hospitals i residències de gent gran fixarà uns criteris mínims de qualitat nutricional i de sostenibilitat que orientin la contractació, adquisició i oferta d’aliments i begudes que s’ofereixen en aquests centres. Consum ha detallat que els aliments que es limitaran seran aquells productes de formulació industrial complexa, amb ingredients transformats, addictius i amb perfils nutricionals amb un contingut elevat de greixos saturats, sucres o sal, com ara snacks, pastisseria industrial, begudes ensucrades o galetes industrials.
Bustinduy ha reivindicat que el sector públic ha de liderar la transició cap a entorns d’alimentació saludable i ha dit que la mesura respon a un “clam social i per part de la comunitat científica”. “El consum creixent d’aliments representa una amenaça sistemàtica per a la salut pública, l’equitat i la sostenibilitat ambiental”, ha afirmat.
El Ministeri de Drets Socials i Consum justifica la mesura perquè organismes internacionals com l’OMS i UNICEF han fet una crida a frenar la tendència a l’alça dels ultraprocessats, tot subratllant que suposen una “amenaça sistèmica per a la salut, l’equitat i el benestar infantil”.














