Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Alcarràs celebra la 27a jornada tècnica sobre els reptes i la innovació en el sector boví de carn

ARTICLES - ZONA 2

El municipi d’Alcarràs ha estat avui novament l’escenari d’una jornada tècnica dedicada al sector boví, organitzada per l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, amb la col·laboració d’Asoprovac Catalunya i altres entitats del sector. L’esdeveniment ha reunit ramaders, tècnics, investigadors i representants institucionals amb l’objectiu d’analitzar els principals reptes econòmics, sanitaris i de producció que afronta la ramaderia bovina.

La jornada ha començat amb la recepció i registre dels assistents i la benvinguda institucional a càrrec de Jordi Verdú i Paijà, diputat i vicepresident de PROMECO (Diputació de Lleida); Carlos Ribot i Cascarra, president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, i Oriol Canal i Montojo, president d’Asoprovac Catalunya.

El primer bloc de ponències ha estat protagonitzat per José Carlos Díez Gangas, economista i divulgador, amb la conferència “El món i Trump: el reality show econòmic global”, una anàlisi de la conjuntura econòmica internacional i les seves implicacions per al sector agroalimentari.

Després d’una pausa per esmorzar, la sessió ha continuat amb la taula tècnica “Malalties emergents en el sector boví, què hem de saber?”, amb la participació de Joan Tutusaus, Sergio Rodríguez i Roger Guix, que han abordat els principals desafiaments sanitaris i de bioseguretat.

Posteriorment, Sònia Martí i Maria Devant, investigadores del programa de remugants de l’IRTA, han presentat dues ponències centrades en la nutrició i el maneig dels vedells lactants després del transport, així com un cas d’èxit d’innovació en boví d’engreix.

El panell d’experts de mercat i producció, moderat per Matilde Moro, ha comptat amb representants de PROVACUNO, DARPA, comerciants i productors, que han debatut sobre els nous escenaris comercials i els reptes de sostenibilitat del sector.

La jornada ha estat clausurada per Jordi Castany, alcalde d’Alcarràs; Rosa Altiisent, directora general d’Agricultura i Ramaderia del DARPA, i Carlos Ribot, president de l’associació organitzadora. Com a colofó, els assistents han pogut gaudir d’un dinar amb degustació de vedella de proximitat.

Aquesta trobada ha reafirmat el compromís del sector boví català amb la innovació, la sostenibilitat i la millora contínua de la qualitat de la seva producció.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12