El xef Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela Cuina de la Terra va tancar ahir el cicle de tallers de Cuina d’Aprofitament organitzats pel Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i la Fundació Jericó a l’Espai Sunka de Plusfresc en el marc de la campanya “- la resta que suma +”.
Ferreruela va presentar Bruschetta al pomodoro -que ha rebatejat com el pa amb tomata italià; coca de recapte de samfaina i llonganissa; i gotets amb cremós de fruita variada amb galetes torrades.
Aquesta campanya contra el malbaratament alimentari s’ha fet amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Plusfresc, el Menjador i membres del col·lectiu solidari Cuina Amiga; amb la coordinació de Como Pomona. Mateu Blanch del Caravista va obrir aquest cicle el dimecres 27 d’agost; i Lluís Bonillo, impulsor del col·lectiu Cuina Amiga, el va fer el dimecres 3 de setembre. Salvador Trabalón del restaurant Saroa, va realitzar també un quart taller. Tots quatre xefs formen part del grup solidari Cuina Amiga.
La campanya “- la resta que suma +” va començar el mes d’agost i es prolongarà fins al 2026. Segons expliquen Antoni Fo i Ramon Niubó, vol ser una campanya en positiu per sensibilitzar-nos i conscienciar-nos del valor que hi ha darrere d’una resta alimentària que encarà pot sumar valor amb altres aprofitaments”.
Precisament, el Departament d’Agricultura està treballant en l’elaboració del Pla Estratègic de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentarisa, el full de ruta que haurà de seguir Catalunya per prevenir el malbaratament alimentari en els cinc anys vinents.














