Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Impulsen una campanya a favor de l’aprofitament alimentari

El Banc dels Aliments i la Fundació Jericó presenten ‘– la resta que suma +’ per frenar el desbaratament i conscienciar la gent

Presentació ahir al matí de la campanya / FOTO: Rafa Gimena

ARTICLES - ZONA 2

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i la Fundació Jericó van presentar ahir la nova campanya de sensibilització i promoció sobre l’aprofitament alimentari sota l’eslògan ‘– la resta que suma +’. La iniciativa ha donat el tret de sortida aquest mes d’agost i s’allargarà fins al 2026. Durant una roda de premsa celebrada ahir per presentar la campanya, el president del Banc dels Aliments, Antoni Fo, i el de la Fundació Jericó, Ramon Niubó, van destacar que “– la resta que suma + vol ser una campanya en positiu per sensibilitzar-nos i conscienciar-nos del valor que hi ha darrere d’una resta alimentària que encarà pot sumar valor amb altres aprofitaments”.

Una de les primeres accions d’aquesta campanya és la ‘Jornada Empresa i Aprofitament Alimentari’, el 9 de setembre, a la Sala Sunka del carrer Bisbe Martin Ruano. Una jornada que “vol abordar” les noves normatives al voltant de l’aprofitament alimentari. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Plusfresc, ResponCAT, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Cuina Amiga, i Como Pomona.

La jornada començarà a les 9.30 amb Alba Graells Roca, subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària, que farà una ponència sobre la darrera legislació i normativa pel que fa a l’aprofitament alimentari empresarial. Més tard, Joan Fontrodona, director del Departament d’Ètica Empresarial i titular de la Càtedra CaixaBank de Sostenibilitat i Impacte Social en IESE Business School, exposarà la ponència Ètica empresarial i sostenibilitat. Finalment, es farà la taula rodona ‘Bones pràctiques contra el malbaratament dels aliments’. El col·loqui comptarà amb els ponents Rafael Oncins, director a Plusfresc, Neus Brenuy Casals, directora d’EscHoTur, i Josep Lluís Escuer, representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Salvador Trabalón, xef del restaurant Saroa, tancarà la jornada amb un taller de cuina d’aprofitament. Trabalón forma part del col·lectiu Cuina Amiga.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12