Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

El pollastre, la carn més consumida, i la vedella la que menys pel preu

Mig miler de científics del sector carni s’apleguen a Girona en un congrés per impulsar-ne la ingesta

FOTO_ ACN Congrés mundial sobre el consum de carn que es va iniciar ahir a Girona

ARTICLES - ZONA 2

Mig miler de científics i investigadors vinculats a la recerca de la carn es reuneixen des d’ahir a Girona en un congrés mundial per impulsar la carn de qualitat. Es tracta de la 71a edició de l’ICoMIST i aquesta és la segona vegada que Catalunya acull la trobada, organitzada enguany per l’IRTA. 

A més, destaquen que el consum de carn ha incrementat en els últims anys arreu del món per l’increment poblacional i també per l’accés al mercat per part de països en desenvolupament. La carn de pollastre és la que més es consumeix, seguida de la del porc mentre que la vedella és minoritària pel cost que té.

La investigadora de l’IRTA Maria Font remarca que en els últims anys es posa molt l’accent en “la sostenibilitat i el benestar animal”. De fet, aquest any l’eslògan escollit és ‘Real meat, real care’, que segons Font “posa l’èmfasi a la carn de veritat que es produeix amb respecte pel medi ambient i el benestar animal”. El congrés va arrencar amb una xerrada on s’ha posat de manifest “la importància de menjar carn” sobretot per a nens, dones embarassades i gent gran. Ho destaquen per l’aportació de proteïna que suposa.

Malgrat tot, Font remarca que el consum de carn a escala mundial “està creixent”. El pollastre és el que més es menja, possiblement perquè és el producte més barat de produir i també el que té un menor cost en el mercat. L’IRTA atribueix l’increment de consum de carn a un augment de la població però també perquè molts països en desenvolupament han començat a menjar més carn del que feien fins ara.

Sobre l’aparició de creences ètiques que opten per no menjar carn animal, com ara el vegetarianisme o el veganisme, Font destaca que “tothom és lliure” i que ells respecten els seus motius. Malgrat tot, insisteix que la indústria està fent esforços per millorar les garanties de benestar animal i reduir el seu impacte ambiental. 

El director general de l’IRTA, Josep Usall, explica que la indústria agroalimentària és la que té més pes en el sector industrial català i dins d’aquest àmbit, la carn és el que té més pes. Per aquest motiu va reivindicar que el congrés es faci a Catalunya i concretament a Girona, una de les regions on la indústria càrnia té més pes.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12