La Ruta del Vi de Lleida va presentar ahir la nova campanya Enruta’t que convida a recórrer els restaurants i cellers de Lleida al voltant de catorze plats cuinats i maridats amb vi.
Aquestes propostes, emmarcades en la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia de la Generalitat de Catalunya, es podran degustar fins a finals d’any als establiments participants; i els comensals seran obsequiats amb un receptari amb tots els plats de la campanya.
El receptari, que també recull la imatge del cuiner i representant del celler que marida cada plat, convida a visitar restaurants i cellers per a “conèixer qui hi ha darrere de cada ampolla i de cada plat”. La campanya també inclou vídeos de l’elaboració de les receptes i prescripció dels vins. Aquesta acció compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
Els restaurants i cellers participants són: Jordi Pallàs de l’Aimia de Lleida, Rosa Terés de Cal Menut de Belianes, David Florensa de Castell del Remei de Penelles, Montse Guardiola del Celler del Roser de Lleida, Nacho Bustamente i Adrián Zahino de El Celler de Montsonís, Francesc Molins i Ashot Gevorgyan de Cal Xirricló de Balaguer, Gonzalo Ferreruela de Ferreruela Cuina de la Terra de Lleida, Salvador Trabalón del Saroa de Lleida, Jesús Gimena de L’Espurna de Lleida, Mario Rojo de El Parador de Lleida, Robert Porta de El Claustre de Les Avellanes, Nougaoui El Hassane de la Torretta de Lleida, Gabi Serra del Restaurant del Llac de Cellers, i Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís.
Els cellers que participen en aquesta proposta són Clos Pons, Petit Duran, Castell del Remei, L’Olivera, Vall de Baldomar, Raimat, Vinya els Vilars, Família Torres, la Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Celler de Sanui, Solana Roiverti Tomàs Cusiné.